Szef / Szefowa Kuchni – Kierownik Gastronomii
Twój zakres obowiązków:
o Organizacja pracy i nadzór nad pracownikami w części gastronomicznej,
o Bieżąca kontrola jakości serwowanych posiłków,
o Racjonalne gospodarowanie surowcami oraz nadzór nad gospodarką magazynową,
o Czynny udział w tworzeniu menu okolicznościowego oraz karty menu,
o Koordynacja zamówień i dostaw towaru na potrzeby bieżącej produkcji oraz przeprowadzanie okresowej inwentaryzacji,
o Prowadzenie gospodarki magazynowej w systemie komputerowym rozliczającym gastronomię,
o Czynny udział w sprawdzaniu i wyliczaniu food cost’u potraw,
o Bieżąca kontrola kosztów i dbałość o utrzymanie założeń dotyczących kosztów żywienia,
o Zarządzanie systemem HACCP
Nasze wymagania:
o Doświadczenie na stanowisku Szefa Kuchni lub Kierownika Gastronomii lub podobnym,
o Znajomość specyfiki żywienia zbiorowego,
o Zorientowanie w aktualnych trendach kulinarnych,
o Umiejętność komponowania i kalkulacji menu,
o Umiejętność planowania dostaw towaru i produkcji,
o Dbałość o czystość i higienę w miejscu pracy,
o Chęć rozwoju oraz utożsamiania się z restauracją